Bitumipojat – tarina

 

Bitumipojat ovat parivaljakko kahdesta yrittäjästä Jussi Virtasesta ja Sami Viitasesta, jotka laittoivat bitumipadat saman katon alle ja alkoivat tehdä vesikattotöitä suurella sydämellä. Yhteinen arvomaailma on aina ollut sama: Hyvä asiakaspalvelu, työnjälki, jolla voi kilpailla ja tehdään se mitä luvataan – näiden teesien ympärille Bitumipoikien työ tukeutuu vahvasti jokaisena työpäivänä.

Yhteistyö alkoi vuonna 2014 Samille tulleesta ”suonenvedosta”, kuten hän itse asiaa kuvaa. Ennestään toisilleen tutut miehet törmäsivät kaupan kassalla, missä Sami letkautti Jussille: ”mitä jos laitettaisiin yritys pystyyn?” Muutaman palaverin ja Samin sohvalla vietetyn illan jälkeen Bitumipojat oli totta. Toiminta alkoi Sääksjärveltä löytyneiden toimitilojen myötä (myöhemmin Lempäälän Hakkarissa).

Sami ja Jussi olivat tutustuneet toistensa työskentelytapoihin jo pidemmän aikaa ennen yhteistä yritystä. Apua annettiin puolin ja toisin kattotyömailla. Jussi on toiminut yrittäjänä jo vuodesta 2001, Sami vuodesta 2007. Toisen työskentelytavat tulivat erittäin tutuksi yhteistyön myötä.

Bitumipojat Oy:n liikerakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Lempäälän hakkarissa, aivan Tampereentien vieressä.

– Materiaaleista tiedämme kaiken alkaen valmistuksesta aina loppu-asennukseen asti. Osaamme valita oikeat tuotteet oikeaan kohteeseen, materiaalivalinnoissa asiakas saa hyväkseen kaiken tarvitsemansa avun. Ja jos asiakas tietää kohteen mitat, voimme kertoa hänelle hinnan heti materiallivalinnan jälkeen, luonnehtii yli 20 vuotta alalla työskennellyt Viitanen.

Bitumipojat ovat olleet yhteistyössä Katepalin kanssa alusta saakka. Yhteistyö ei toki ollut itsestäänselvyys, mutta luontainen polku. Samilla on pitkä työhistoria Katepalin tuotannossa. Yrityksen toimintatavat, ihmiset ja tuotteet olivat entuudestaan enemmän kuin tuttuja.

– Yhteistyö oli kuitenkin niin helppo aloittaa, kun sijainti on mitä parhain, toimitukset nopeita ja Sami tietää tuotteista kaiken. Nopeaan tarpeeseen kamppeen saa haettua suoraan tehtaalta, summaa Jussi perusteluita yhteistyön aloittamiseen Katepalin kanssa.

– Vietämme paljon aikaa katolla, joten olemme aika huonosti kesäaikaan paikalla toimistolla. Soitathan etukäteen, kun olet tulossa noutamaan tilaamasi tavarat, niin tiedämme olla paikalla, Sami kertaa.

Verkkokauppa liiketoiminta alkoi 2018 jolloin Bitumipojat aloitti myydä kaikkia Katepalin bitumikatetuotteita myös verkossa. Verkkokauppatoiminta kasvaan mukavasti koko ajan, tosin kauppa keskittyy luonnollisesti enemmän kesäaikaan.

Bitumipojat radio mainos soitto pyöri Sanoman radiokanavilla keväällä 2020, kuuntele mainos tästä.